alambudiman.net
September 18, 2014, 03:32:53 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Sorry, you must be logged in to use the shoutbox!
News: This is a testing news
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3
  Print  
Author Topic: Jengok2 Tangki Air / Bumbung Anda  (Read 6990 times)
gg8090
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 213

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


« on: August 18, 2008, 10:49:23 am »

Salam,

Semalam sambung pasang grill kat living hall kat atas tue. Nasib naik contractor bwk tangga panjang. Saya pun naik sekali nak tgk keadaan tangki air, atau paip yang tak ketat...

Dan ini hasilnya:

Masuk kot tingkap nie. Dah pasang grill+pintu+padlock


Tangki Air: Geli geliman tgk...



Ada empat lubang sebesar kepada budak...lubang nie mungkin pancang masa construction dulu..teruknya attitude SHL, mentang2 orang tak nampak..sepatutnya dia seal balik...nanti musim hujan takut air masuk..burung pun boleh buat sarang..





Ada lagi gambar, tapi takleh upload dah(fotothing limitation; 5 photo sehari)..So, jejiran semua..masa buat grill tue, suruh diorang check sekali..atau pun, mungkin boleh tgk dari main hole toilet bedroom kat belakng..
« Last Edit: August 18, 2008, 10:58:00 am by gg8090 » Logged
mochitsuki
Alam Budiman Resident
New Member
***
Offline Offline

Posts: 95

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



WWW
« Reply #1 on: August 18, 2008, 11:14:39 am »

ish cantu skali ek gg..
asal tangki dia..
adui.. kalo wat minum tu..
lahai.. mo keracunan..
hehehe..
Logged

sothye™
Hafizul 39/75A
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 4322

Thank You
-Given: 15
-Receive: 3



WWW
« Reply #2 on: August 18, 2008, 12:24:05 pm »

thx gg for pointing this out.. so dah roger wong/iskandar?

other buyers.. wajib cek ni...
Logged

Ingatlah kita bukan hidup nafsi-nafsi di sini, tapi kita adalah satu komuniti
Sinarkanlah cahaya kemaafan & sayangi hati budi
Kebumikan gelora amarah & benci-membenci
Ingatlah kita semua akan mati, biarlah kematian kita dirai, bukan dijauhi
--AkuHanyaSemutMeraH--
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1656

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0

NO WOmen NO Cry...


« Reply #3 on: August 18, 2008, 03:24:42 pm »

Thanx gg 4inf0..Teman kene cekitout gak ni..
Logged

-Peace Love And Hate-
res101
Alam Budiman Resident
New Member
***
Offline Offline

Posts: 51

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



« Reply #4 on: August 20, 2008, 11:16:22 am »

ya allah....tq GG very...very much....minggu ni nk ajak husband gi check tangki....thanks again..
Logged
BelumBayarDuitSekuriti
Promote Community
Global Moderator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 3814

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



WWW
« Reply #5 on: August 20, 2008, 02:54:47 pm »

Macam mana nak naik atas tu
Logged
swifter
Alam Budiman Resident
New Member
***
Offline Offline

Posts: 35

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



« Reply #6 on: August 20, 2008, 03:03:09 pm »

Dear All,

Please also check your main water supply after the meter to your house. Kawe dah kena main pipe bocor. Kawe detect bocor tu last week and caranye kawe hentam jeee. Yg kawe buat camni :
1. Close the entire water tap inside the house.
2. Monitor the water meter.
3. Should meter ade pusing lagi gi buat report kat SHL construction opis....
4. Lepas tu depa mai repair (siap leeee depa akan pecah sikit pourch depan - sikit je 1 ft2) nie kalau kat area bawah kalau belah atas kawe tak sure lak.... embarrass

Tapi kalau ade lagi cara yg terbaik pls kongsi... Cheesy
Logged
MySeekor03
Administrator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1963

Thank You
-Given: 18
-Receive: 0



« Reply #7 on: August 20, 2008, 03:09:29 pm »

embun boleh naik kot family area pakcik
Logged
BelumBayarDuitSekuriti
Promote Community
Global Moderator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 3814

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



WWW
« Reply #8 on: August 20, 2008, 04:48:21 pm »

Nak kena letak kat main page ni seeker, let every body aware of this
Logged
gg8090
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 213

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


« Reply #9 on: August 20, 2008, 04:53:40 pm »

Alhamdulillah, dah report kat wong semalam..tunjuk gambar je kat dia, terus panggil mat indon repair.

Lubang dah tampal...overflow valve & cuci valve...


Masa diorang repair, tgh sibuk tak sempat nak check..sekejap je diorang turun dah...tanyala dah cuci belum, senyap..so, apalagi suruh diorang naik sekali lagi & spot check..
tgk2 tak cuci, diorang ckp diorang keja ketuk2 & plaster je...
suruh diorang tunggu jap, pegi beli berus dawai, sabut, pencuci tandas kat Puncak Perdana & gotong royong cuci....

Tgh cuci..bagus betul mamat nie..siap pakai key warna kuning tue utk cuci..


Air kluar kot sini, tapi still kena bwak gayung/botol mineral...



dah berkilat..boleh berendam lagi..


Khas utk Bro FM..incoming 1", dua outgoing 3/4" & satu outgoing 1"(rasanya toilet master/B)


lepas settle, bagila upah air tin sorang satu & duit kopi sikit...siap amik nombor, senang nak pinjam tangga masa weekend.. Cheesy
Logged
sothye™
Hafizul 39/75A
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 4322

Thank You
-Given: 15
-Receive: 3



WWW
« Reply #10 on: August 20, 2008, 05:00:33 pm »

persoalan, dan penyelesaian... good job bro !
Logged

Ingatlah kita bukan hidup nafsi-nafsi di sini, tapi kita adalah satu komuniti
Sinarkanlah cahaya kemaafan & sayangi hati budi
Kebumikan gelora amarah & benci-membenci
Ingatlah kita semua akan mati, biarlah kematian kita dirai, bukan dijauhi
jakob79
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 1343

Thank You
-Given: 0
-Receive: 1


« Reply #11 on: August 20, 2008, 05:03:39 pm »

menarik.. tq 4 sharing.. no sapa yg ko amik tu? so call wong bley suh dia buat.. kalau semua kena buat, lg lama ler nak repair defect2 lain
Logged

PT 6806 Bayu 3
MySeekor03
Administrator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1963

Thank You
-Given: 18
-Receive: 0



« Reply #12 on: August 20, 2008, 05:05:01 pm »

fuh sakit tengkok teman tgk gambo nie.. huhuu
Logged
BelumBayarDuitSekuriti
Promote Community
Global Moderator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 3814

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



WWW
« Reply #13 on: August 21, 2008, 10:02:58 am »

Thanks alot for the fast reply from both parties. Good job for SHL.
Sedap sikit dengar nya...
Logged
zaini
Moderators
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1553

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



« Reply #14 on: August 21, 2008, 08:13:53 pm »

cayalah..SHL...ni kira nasib jumpa wong kot ..hehehe..
Logged

Pages: [1] 2 3
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.108 seconds with 21 queries.