alambudiman.net
November 24, 2014, 04:57:02 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Sorry, you must be logged in to use the shoutbox!
News: This is a testing news
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3
  Print  
Author Topic: Membeli peralatan rumah - English style  (Read 9944 times)
BelumBayarDuitSekuriti
Promote Community
Global Moderator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 3814

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



WWW
« on: May 20, 2008, 12:49:40 am »

Salams,
bagi pembeli yang akan memasuki rumah , dalam waktu terdekat ini, dan bercadang membeli set kelengkapan rumah English Style, buleh la melawat Nilai 3 pusat pemborong. Ada satu kedai pakcik jumpa, pinggan mangkuk English Design murah-murah belaka 11" pinggan RM10, tapi kualiti kureng sikit. Design untuk dinding macam kat IKEA juga ada dijual dengan harga RM5.9.
Almari putih cuma 3 drawer cuma RM190.
Sesiapa yang belum pernah gi Nilai 3 , sediakan duit secukupnya kerana ATM jauh sangat.. heheh
Logged
MySeekor03
Administrator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1963

Thank You
-Given: 18
-Receive: 0



« Reply #1 on: May 20, 2008, 08:13:32 am »

erm.. Credit card takley guner erk?
Logged
sothye™
Hafizul 39/75A
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 4322

Thank You
-Given: 15
-Receive: 3



WWW
« Reply #2 on: May 20, 2008, 09:42:55 am »

oo pakcik dah start mewindow shopping... shop till drop.. hehe

some tips:
nak ke nilai, tak perlu guna NKVE ke ape ke nama hiway tu. boleh guna tollfree hiway ke putrajaya (dari serdang/sri kembangan/puchong (RM1.60). from putrajaya, terus ke kota warisan, then terus lagi ke bandar baru salak tinggi, then terus leh sampai ke nilai...
Logged

Ingatlah kita bukan hidup nafsi-nafsi di sini, tapi kita adalah satu komuniti
Sinarkanlah cahaya kemaafan & sayangi hati budi
Kebumikan gelora amarah & benci-membenci
Ingatlah kita semua akan mati, biarlah kematian kita dirai, bukan dijauhi
BelumBayarDuitSekuriti
Promote Community
Global Moderator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 3814

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



WWW
« Reply #3 on: May 20, 2008, 09:45:47 am »

oo pakcik dah start mewindow shopping... shop till drop.. hehe

some tips:
nak ke nilai, tak perlu guna NKVE ke ape ke nama hiway tu. boleh guna tollfree hiway ke putrajaya (dari serdang/sri kembangan/puchong (RM1.60). from putrajaya, terus ke kota warisan, then terus lagi ke bandar baru salak tinggi, then terus leh sampai ke nilai...
Bang ikut jalan tu jauh, ikut sungai besi jer.

myseeker, credit card pun leh guna. Free delivery lagi tu...
Logged
sothye™
Hafizul 39/75A
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 4322

Thank You
-Given: 15
-Receive: 3



WWW
« Reply #4 on: May 20, 2008, 10:44:47 am »

oyeke? hehe.. ni cadangan utk toll free journey la.. sambil lalu jalan2 kampung.. ;-) from puchong, mmg dekat..
Logged

Ingatlah kita bukan hidup nafsi-nafsi di sini, tapi kita adalah satu komuniti
Sinarkanlah cahaya kemaafan & sayangi hati budi
Kebumikan gelora amarah & benci-membenci
Ingatlah kita semua akan mati, biarlah kematian kita dirai, bukan dijauhi
NurAmina
Pink Club
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 857

Thank You
-Given: 2
-Receive: 0


« Reply #5 on: May 20, 2008, 10:49:56 am »

harga murah camtu brg dia berkualiti tak? rasa2 bleh tahan 10-15 tahun? mcm cavenzi...harga mmg murah..tp bleh agakla jangka hayat dia pendek sbb tgkkan kayu dia nipis2 jer
Logged
BelumBayarDuitSekuriti
Promote Community
Global Moderator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 3814

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



WWW
« Reply #6 on: May 20, 2008, 11:42:49 am »

harga murah camtu brg dia berkualiti tak? rasa2 bleh tahan 10-15 tahun? mcm cavenzi...harga mmg murah..tp bleh agakla jangka hayat dia pendek sbb tgkkan kayu dia nipis2 jer
Basically kualiti bagi pinggan tu, pakcik nengok 100-200 kali basuh, luntur laa kaler dia. Tapi mostly pinggan tu untuk hiasan ajer. Cantik kalau gantung kat dinding.
Logged
jakob79
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 1343

Thank You
-Given: 0
-Receive: 1


« Reply #7 on: May 21, 2008, 11:00:48 am »

lg 1 port baik.. kilang Claytan kat Air Hitam yg dekat ngan Kluang.. terus beli dari kilang.. mmg murah byk pinggan mangkuk English design kat sini.. bg kita yg x berkesempatan ke England untuk borong pinggan mangkuk English design dr Stoke-on-Trent.. this is the next best place.. hehe..

lg 1 aku ada ternampak kat Subang Parade.. ada telefon design English.. harga biasa RM 3++ after discount tinggal RM 249 je.. ni kalau nak complete the look..
Logged

PT 6806 Bayu 3
BelumBayarDuitSekuriti
Promote Community
Global Moderator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 3814

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



WWW
« Reply #8 on: May 21, 2008, 11:07:28 am »

lg 1 port baik.. kilang Claytan kat Air Hitam yg dekat ngan Kluang.. terus beli dari kilang.. mmg murah byk pinggan mangkuk English design kat sini.. bg kita yg x berkesempatan ke England untuk borong pinggan mangkuk English design dr Stoke-on-Trent.. this is the next best place.. hehe..

lg 1 aku ada ternampak kat Subang Parade.. ada telefon design English.. harga biasa RM 3++ after discount tinggal RM 249 je.. ni kalau nak complete the look..
Bang, setakat RM60 beza, macam tak berbaloi jer. Kalau nak gi, aku tumpang ko yer  Chopper Emo
Logged
jakob79
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 1343

Thank You
-Given: 0
-Receive: 1


« Reply #9 on: May 21, 2008, 11:40:55 am »

Subang Parade.. bini aku keje sana.. kalau Air Itam.. insyaallah setiap raya aku gi.. biasa aku raya JB dulu.. on the way dr JB ke segamat singgah or blk segamat.. raya ke 3 ke 4 boring dok segamat.. gi Air Itam tgk2 brg..
Logged

PT 6806 Bayu 3
kurtdxplane
Alam Budiman Resident
New Member
***
Offline Offline

Posts: 74

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


OUR PRINCESS


« Reply #10 on: May 22, 2008, 06:14:05 am »

Ahlamak...
sama minat lak sumenyer....
kite kat sini byk gak english style.....
kalau convert duit kite still ok lagi laaa....

kalau nak jenis yg gantung2 kat dinding tuh...
faham2 ajerlah Italian/english style.. depa nie creative...
kalau ada yg berminat nak kirim personal msg lah kite...
 hak kecit2 tuh bule lak....
kalau beso2 x dapek den nolong....

kite balik hujung bulan 7...
Logged

Muhamed Roihan Yusoff+Hazariah Mohd Noh= ummu Haaniyah Zahrah
jakob79
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 1343

Thank You
-Given: 0
-Receive: 1


« Reply #11 on: May 22, 2008, 04:05:41 pm »

Quote
Ahlamak...
sama minat lak sumenyer....
kite kat sini byk gak english style.....
kalau convert duit kite still ok lagi laaa....

kalau nak jenis yg gantung2 kat dinding tuh...
faham2 ajerlah Italian/english style.. depa nie creative...
kalau ada yg berminat nak kirim personal msg lah kite...
 hak kecit2 tuh bule lak....
kalau beso2 x dapek den nolong....

kite balik hujung bulan 7...

x antar barang pakai kontena ke? hehe.. kalau x ramai yg berminat nak kirim.. brg2 kat car boot ke..
Logged

PT 6806 Bayu 3
Sherry
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 156

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


« Reply #12 on: May 22, 2008, 06:05:01 pm »

masih pikir konsep dulu... Roll Eyes
Logged
kurtdxplane
Alam Budiman Resident
New Member
***
Offline Offline

Posts: 74

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


OUR PRINCESS


« Reply #13 on: May 22, 2008, 06:56:57 pm »

kontena???
x lah....

member2 dtg tlg bwk barang balik....
x ada apa sangat pun buku2 jer byk....
 
itulah...konsep the most important....
kitaorg asal bulej jerr.....
design2 nie asal buleh jer.......yg penting yg wajib2 jer....
Logged

Muhamed Roihan Yusoff+Hazariah Mohd Noh= ummu Haaniyah Zahrah
laracroft
Alam Budiman Resident
New Member
***
Offline Offline

Posts: 58

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


« Reply #14 on: December 24, 2008, 12:45:04 pm »

salam pada pakcik kantin n english style lovers...

ada satu kedai di tkt 4 plaza alam sentral...KEDAI ROMANTIKA...
design very the english...mostly inspired by elyza, lovely lace dan vantage...

kualiti pun ok...
range rega murah juga...
english mug n perhiasan dlm RM3 - RM15
siap jual kerusi grandfather english design lebih kurng RM900 kebwh rasanya...
Logged
Pages: [1] 2 3
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.09 seconds with 20 queries.